Sunrise Avenue laajensi Universal Musicin talliin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi suomalaisen rockin suurimmista viimeaikaisista kansainvälisistä menestystarinoista, Sunrise Avenue, on solminut monivuotisen kansainvälisen levytyssopimuksen Universal Music Finlandin kanssa. Sunrise Avenuen uusi levy on työn alla ja sitä on lupa odottaa julkaistavaksi alkuvuodesta 2011.

Sunrise Avenue nousi vuoden 2006 esikoisalbumillaan On The Way To Wonderland nollasta suuren yleisön kansainväliseen tietoisuuteen hetkessä. Yli puoli miljoonaa myytyä albumia Euroopassa ja radiosoittolistojen kärkisijat useissa maissa todistavat, että Sunrise Avenue on saavuttanut paljon.

– Musiikkimarkkinoilla on mahdollista nousta omin avuin tiettyyn pisteeseen saakka ja me tiedostimme saavuttaneemme sen. Nyt on aika ottaa mukaan suuri levy-yhtiö, jonka resurssit riittävät auttamaan meitä seuraavan tason saavuttamisessa, Sunrise Avenuen Samu Haber kommentoi.

Sunrise Avenuen ja Universal Music Finland & Balticsin solmima levytyssopimus on kansainvälinen, pois lukien Saksa, Sveitsi, Itävalta, Italia ja Etelä-Afrikka, joissa bändin seuraava levy julkaistaan ja jaellaan vielä yhtyeen vanhan levytyssopimuksen pohjalta.

Sunrise Avenue on julkaissut tähän mennessä kaksi levyä, joita on myyty yhteensä yli 500.000 kappaletta. Yhtye on saavuttanut merkittävän jalansijan erityisesti Saksan markkinoilla, jossa bändin ensimmäinen single Fairytale Gone Bad on ollut koko 2000-luvun toiseksi soitetuin radiohitti. Uusia ja vanhoja hittejä on Suomessa mahdollista kuulla joulukuussa livenä, kun Sunrise Avenue esiintyy 5.12. Tampereen Ilves-hotellissa ja 16.12. Espoon Sellosalissa.