Mr. Lordi: ”En ole rikastunut!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomea taannoin Euroviisuissa edustanut heavy-yhtye Lordi nousi nopeasti supersuosioon erityisesti Suomessa, mutta sittemmin yhtyeen ura on ollut laskettelua kohti alkupistettä. Nyt bändin keulahahmo Mr. Lordi puhuu televisiohaastattelussa menestyksen huumasta ja nopeasta pudotuksesta levymyynnin hännille.

Haastattelu nähdään MTV3-kanavan 45 Minuuttia -ohjelmassa keskiviikkona 22. syyskuuta. Ohjelmassa hän paljastaa myös pelkäävänsä edelleen esimerkiksi huvipuistossa.

– Mie pelkään yhä Linnanmäen kummitusjunassa. Säikähän ihan mahottomasti, kun jostain kulman takaa pomppaa joku luuranko, tunnustaa Mr. Lordi Tomi Putaansuu uuden naamionsa takaa.

Putaansuu on rakastanut kauhujuttuja ja hirviöitä pikkupojasta saakka. Uuden levyn promokuvissa Mr. Lordi pukeutuu sananmukaisesti käärmeisiin. Avustaja asettelee pari boaa hänen hartioilleen ja käsivarsilleen. Käärme luikertelee hänen hiuksiinsa.

– Ei tuo oo mittään. Ne on rauhallisia otuksia, jotka ei tee yllätyshyökkäyksiä. Mut säikyttely pimeässä on kamalaa.

Yhtyeen vuosikymmenen matka rockbisneksessä on ollut suurta menestystä ja rankkaa taistelua suosion eteen. Euroviisujen jälkeen ilmestynyt levy myi huimasti – ja sitten tuli taas pudotus.

– Mediapeli on kovaa. Media nostaa ja hehkuttaa ja sitten, kun myynti putoaa, haukutaan.  Mut myö bändissä on aina tiijetty, miten tää homma menee. Myö ollaan oltu aina ite tyytyväisiä tekemisiimme. Ja se on tärkeintä. On tämä sovinistinen ala, hän tunnustaa. Mutta olen yhä rakastunut tähän bändiin – sitä vastoin rikastunut en ole, huokaa Lordi Putaansuu.