Maroon 5 ensimmäistä kertaa Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltalainen suosikkiyhtye Maroon 5 saapuu ensimmäistä kertaa konsertoimaan Suomeen. Supersuosittu bändi esiintyy Helsingin Kulttuuritalolla ensi keväänä, keskiviikkona 16. maalikuuta.

Soul- ja bluesvaikutteista balladirockia soittavan Maroon 5:n juuret ovat Seattlen grungeaallossa, jonka innoittamina laulaja Adam Levine, kosketinsoittaja Jesse Charmichael ja basisti Mickey Madden alkoivat soittaa keskenään jo teini-ikäisinä. Heidän ensimmäinen kokoonpanonsa oli 1990-luvun puolivälissä perustettu Kara’s Flowers, joka kuitenkin joutui telakalle bändin jäsenten siirryttyä jatko-opintoihinsa. Vuonna 2001 ystävysten tiet kohtasivat jälleen ja syntyi Maroon 5.

Erityisesti Yhdysvalloissa huippusuosittu Maroon 5 saadaan vihdoin ensivisiitille Suomeen. Bändin vierailua on odotettu kiihkeästi aina vuodesta 2002 saakka, jolloin Maroon 5 julkaisi esikoisalbuminsa Songs About Jane. Levy sisälsi liudan listojen kärkisijoilla pitkään keikkuneita hittejä kuten Harder To Breath, This Love ja She Will Be Loved ja myi jopa triplaplatinaa useissa maissa.

Yhtyeen kolmas pitkäsoitto Hands All Over näkee päivänvalon 22. syyskuuta. Bändin kaksi aikaisempaa studiolevya ja niiden väleissä julkaistut livelevyt ovat myyneet maailmanlaajuisesti lähes 15 miljoona kappaletta. Viihdelehti Stara tapasi Maroon 5 -yhtyeen vuonna 2005 Tukholmassa. Arkistohaastattelu löytyy tästä.