Maroon 5

Haastattelut · Stara.fi

Stara.fi tapasi Tukholmassa Maroon 5 -yhtyeen. Bändi nousi viime vuonna nopeasti maailmanlaajuiseen suosioon This Love-hitillään. Mitä kundeille kuuluu nyt?

Jenkkiläinen, romanttista rockia soittava, pehmorokkibändi Maroon 5 pompsahti pop-maailman tietoisuuteen Harder To Breathe -hitillään, mutta sitä ennen uralla oli todella tuskainen alkutaival.

Välillä jopa yhtyeen tunteellisilta rokkareilta, Adam Levineltä, James Valentinelta, Jesse Carmichaelilta, Mickey Maddenilta ja Ryan Dusickilta, loppui usko omaan musiikkiin.

– Tuskastuimme, kun musiikkimme ei kelvannut aluksi levy-yhtiöille ja faneille. Kappaleitamme pidettiin liian pehmoina ja kadotimme luovuuden hetkeksi, kun kohtelu oli tylyä, Jesse Carmichael muistelee.

– Harder To Breathe -biisi toi bändiimme uuden sykkeen. Hittilistoille pääseminen ei ole helppoa ja iskevän kappaleen tekemiseen tarvitaan hieman onnea, James Valentine sanoi Tukholmassa.

Sen jälkeen This Love -hitti valloitti Amerikan ja Euroopan sinkkulistat. Nyt Song’s About Jane -levyä on myyty maailmanlaajuisesti jo yli kolme miljoonaa kappaletta ja Music Television kruunasi Roomassa Maroonin vuoden tulokas -bändiksi.

– Suosio on meille täysi yllätys ja se tuntuu hyvältä. Pelkäsimme pitkään, että jäisimme pelkäksi autotallibändiksi, Levine kertaa yhtyeen alkutaipaleen tunnelmia.

Suosion nousun myötä yhtyeen jäsenet ovat huomanneet kasvavaa kiinnostusta vastakkaisen sukupuolen edustajien suunnalta. Menekkiä tosiaan on, eivätkä pojat pidä sitä lainkaan pahana asiana. Sitä oikeaa ei vielä kaikille bändin jäsenille ole löytynyt.

– Naiset kuuluvat rokkielämään. Onneksi suurin osa bändin pojista on sinkkuja, joten emme pane pahaksi, jos tytöt jahtaavat meitä. Haluamme elämäämme rehellisen ja pirteän naisen.

– Adamin mimmi joutui laittamaan ajatuksensa uuteen muotoon, kun bändi sai julkisuutta. Aluksi hän oli mustasukkainen, mutta nyt tilanne on kokonaan toinen, James muistelee.

Nyt jenkkirokkarit kirjoittavat Euroopan kiertueensa aikana uusia biisejä ja joulun jälkeen yhtye palaa studioon levyttämään uutta studiolevyä.

– Emme ota paineita uusista biiseistä ja levystä. Saimme hyvän opetuksen hiteistä ja menestymisestä, se oli todella hienoa, mutta rankkaa, Carmichael sanailee. Muutamia romanttisia kappaleita on syntynyt jo Adamin kynästä, hän jatkaa.

Toivottavasti ne kelpaavat myös ensi vuonna faneillemme, sillä olemme perfektionisteja, jotka vaativat kappaleilta sanomaa ja tunteita, Valentine muistuttaa haastattelun loppuun.

Timo Repo

Tukholma