TalSa: Amerikkalainen Burger King palaa viimein Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

1980-luvun alussa Suomeen ensimmäisen kerran rantautunut maailmanlaajuinen ravintolaketju Burger King iski tuolloin nopeasti hanskat tiskiin ja teki tilaa kilpailijalleen McDonald’sille. Nyt Burger King on kuitenkin tekemässä paluuta vuosikymmenten tauon jälkeen.

Ensimmäisellä yrityksellään Burger Kingillä oli ravintolat Tampereen Keskustorilla ja Helsingin Kaisaniemessä. Sittemmin Tampereen tilat otti käyttöönsä Suomen ensimmäinen McDonald’s ja Helsingin tilat Carrols. Yhtiön Suomeen paluusta kertoi tänään Taloussanomat.

11.000 hampurilaisravintolaa yli 70 maassa kattavan ketjun paluuta Suomeen on odotettu pitkään, sillä Suomi on ollut kuin musta aukko yhtiön kartassa. Nyt tilanteeseen on tulossa muutos, mutta tarkempia aikatauluja ei ole Taloussanomien mukaan vielä kerrottu julkisuuteen. Ensimmäistä ravintolaa kaavaillaan kuitenkin lehden mukaan Helsingin Jätkäsaaren läheisyyteen.