Kielletty hedelmä palkittiin parhaana elokuvana Ranskassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Parhaillaan elokuvateattereissa yleisömenestystä nauttivan Napapiirin sankarit -elokuvan ohjaajan Dome Karukosken edellinen elokuva Kielletty hedelmä on voittanut kolme uutta palkintoa kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla.

Ranskan Saint Quentinin kaupungissa 28. kerran järjestetyillä Cine-Jeune -festivaalilla Kielletty hedelmä putsasi pöydän. Elokuva sai Grand Prix -palkinnon festivaalin parhaasta elokuvasta. Palkinto sisältää 5.000 euroa tukea Ranskan levitystä varten. Sen lisäksi kaupungin elokuvakatsojista ja elokuva-alan ammattilaisista koottu yhteisjury antoi elokuvalle Saint Quentinin kaupungin oman Prix De Ville -palkinnon.

Palkinto sisältää tuhannen euron rahapalkinnon elokuvan ohjaajalle. Viime vuonna ensi-iltansa saaneen Kielletty hedelmä -elokuvan näyttelijät Marjut Maristo ja Timo Tikka vierailivat festivaalilla näytöksissä puhumassa elokuvasta, ja näyttelijä Jarkko Niemi saapui palkintogaalaan vastaanottamaan palkinnot. Elokuva alkittiin myös Kolumbiassa Bogotan elokuvajuhlilla pronssisella patsaalla pääkilpasarjan kolmanneksi parhaana elokuvana. Bogotan elokuvajuhlat järjestettiin jo 28.kerran.

Kielletty hedelmä on viime vuosien palkituimpia suomalaisia elokuvia. Se on voittanut jo 14 palkintoa kahdeksassa eri maassa. Niiden lisäksi elokuva on palkittu suomessa muun muassa Parhaan naissivuosan Jussilla, Viitasaaren elokuvaviikon Humanismin Kädellä ja Kirkon Mediasäätiön Katso Minuun -palkinnolla.