944 702 suomalaista lomaili tuttuun tyyliin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tilastokeskus ja Suomen matkatoimistoalan liitty ry. ovat jälleen julkistaneet tietoja suomalaisten matkailusta. Vuoden 2010 aikana suomalaisten valmismatkailu väheni 1,8 prosenttia, kun yhteensä 944.702 suomalaista suuntasi valmismatkalle.

Suomalaisten suosikkimaana säilyi edelleen Espanja, jonne näistä valmismatkoista suuntautui peräti 39 prosenttia. Suurimmassa nousussa oli Egypti, jonne matkasi 31,5 prosenttia enemmän suomalaisia kuin edellisenä vuonna. Kovassa nousussa jo muutaman vuoden ollut Aasia koki tappion muiden kaukokohteiden kanssa, sillä niihin matkustaminen väheni keskimäärin kymmenisen prosenttia.

Thaimaa oli kuitenkin yhä viidenneksi suosituin kohde, sillä sen edelle kiilasivat Espanjan lisäksi vain Kreikka, Turkki ja Egypti. Kokonaisuudessaan ulkomaille tehtiin vuoden aikana noin 3,74 miljoonaa valmismatkaa, johon sisältyi myös yöpyminen kohdemaassa.