Koira järsi raamattua – nainen hirtti puuhun ja poltti elävältä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Toimitus haluaa heti alkuun todeta, että tämä uutinen ei ole viihdettä, eikä siksi myöskään varsinainen viihdeuutinen. Viime aikoina Suomessa on puhuttu paljon eläimiin kohdistuneista brutaaleista väkivallanteoista sekä niistä oikeudessa langetetuista ja monien mielestä jopa naurettavan lievistä tuomioista.

Nyt asiaan ollaan saamassa amerikkalainen oikeustapaus, joka on lajissaan yksi synkimmistä. Etelä-Carolinassa asuva 65-vuotias Miriam Smith voi nimittäin saada jopa viiden vuoden ehdottoman vankeustuomion koiraan kohdistuneesta julmuudesta. Hänet pidätettiin viime viikonloppuna.

Tilanne sai alkunsa, kun naisen veljenpojan omistama pitbull-rotuinen koira oli järsinyt Smithin raamattua. Siitä suivaantunut nainen oli hirttänyt Diamond-nimisen koiran sähköjohdolla puuhun ja sytyttänyt sen palamaan. Nainen on tunnustanut teon ja kertonut, että hänen mielestään kyseessä oli ”pirukoira”, joka olisi voinut vahingoittaa myös naapuruston lapsia, Huffington Post uutisoi.