Helsinki-nimellä myydään venäjällä vodkaa – katso kuva

Viihdeuutiset · Stara.fi

Helsinki tunnetaan ympäri maailmaa erityisesti Suomen pääkaupunkina, mutta se on myös paljon muutakin. Ympäri maailmaa löytyy nimittäin yritysten lisäksi myös esimerkiksi yhtyeitä, radiokanava, yökerhoja ja alkoholituotteita, joiden nimessä Helsinki on mukana.

Yksi näistä tuotteista on ukrainalaisvalmisteinen Helsinki-vodka, joka on lanseerattu jo vuonna 2003 ja tuttu varmasti myös monille suomalaisille. Yrityksen tuote-esittelyssä kerrotaan laajasti premium-sarjaan lukeutuvan vodkan syntyhistoriasta, mutta Helsinki-nimen taustoja ei kuitenkaan paljasteta. Helsinki-vodka on saanut vuosien varrella useita laatupalkintoja.

Viime vuosina Itärajan takana on yleistynyt Suomen, Skandinavian ja Lapin käyttäminen alkoholimerkkien etiketeissä ja pullojen muodoissa. Kaamos ja karu ilmasto vetoavat venäläisen vodkan keskivertokuluttajaan. Asiasta kertoi tällä viikolla Kauppalehti, jonka mukaan Helsinki-vodkan lisäksi Venäjän markkinoilla on myynnissä myös esimerkiksi Finska, Nord, Finnord, Skandinavia ja Tysjatsa ozer (Tuhat järveä) -tuotemerkkejä.

Helsingin kaupungin viestintäpäällikkö Eero Waronen kertoi lehdelle, että kaupunki suhtautuu maltillisesti nimensä käyttämiseen sellaisissa tuotteissa, joista käy selvästi ilmi, että nimellä ei tarkoiteta kaupunkia. Hänen mukaansa käytöllä voi olla jopa myönteisiä vaikutuksia. Taannoin Pietarissa avattiin myös Helsinki Bar.Helsinki Vodka