Poliisi irrotti vaginalävistyksen voimapihdeillä – oikeuteen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Poliisin toiminta nousee usein otsikoihin, kun viranomaiset ovat käyttäneet tavanomaista voimakkaampia keinoja. Tuoreimmassa tapauksessa Uuden-Seelannin poliisi on turvautunut kirjaimellisesti voimakeinoihin irrottaakseen erään naisen lävistykset.

Uusiseelantilainen nainen väittää oikeuteen toimittamassaan kanteessa, että Christchurchin kaupungin poliisit irrottivat hänen vartalostaan voimakeinoin yhteensä viisi lävistystä, joista yksi oli kiinni vaginassa. Lävistykset eivät irronneet kovin helposti, sillä poliisit joutuivat irrottamaan ne voimapihdeillä. Nyt nainen vaatii seksuaalisesta hyväksikäytöstä, nöyryytyksestä, kivusta ja särystä noin 100.000 euron korvauksia.

Nyt oikeuteen päätyvä tapaus sattui jo vuonna 2008, kun noin 30 vuotias nainen pidätettiin. Hänen mukaansa poliisi käytti tilannetta hyväkseen loukatakseen hänen oikeuksiaan ja saadakseen seksuaalista tyydytystä. Naisen nimeä ei ole paljastettu. Asiasta uutisoineen The Press -lehden mukaan poliisin tapana on irrottaa kiinni otetuilta myös heidän lävistyksensä. Oikeudenkäynti alkaa toukokuussa.