Näin Britanniassa: Mies tuomittiin vankilaan koiransa pahoinpitelystä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisissa medioissa on käyty viime kuukausina keskustelua eläinrääkkäyksestä tuomioistuimissa langetetuista naurettavan lievistä tuomioista. Erityisen kiivasta tämä keskustelu on ollut Facebookiin perustetuissa ryhmissä, joissa syyllistytty välillä myös ylilyönteihin. Verkossa on esimerkiksi julkaistu epäiltyjen nimiä.

Britanniassa on käyty vastaavaa julkista keskustelua, ja siellä on otettu myös oikeudessa merkittävästi Suomea kovemmat keinot käyttöön. Tuorein esimerkkitapaus tulee Lutonista, jossa 20-vuotias Simeon Major -niminen nuori mies sai viime elokuussa oikeudelta kymmenen vuoden eläintenpitokiellon lyötyään ja potkittuaan 20 minuutin ajan omaa koiraansa kadulla.

Mies ei kuitenkaan välittänyt kiellosta, sillä myöhemmin sama Dream-niminen bullterrieri löydettiin hänen asunnostaan. Tuomioistuin oli tiukkana ja passitti nuoren miehen toissapäivänä neljäksi ja puoleksi kuukaudeksi vankilaan koiransa pahoinpitelystä ja eläintenpitokiellon rikkomisesta. Puolet tuomiosta tuli koiran pahoinpitelystä.