Suomalaistuottaja jälleen listaykkösenä Yhdysvalloissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Reggaeton-duo Wisin Y Yandelin uusi albumi Los Vaqueros: El Regreso nousi tällä viikolla Yhdysvaltojen virallisen albumilistan sijalle kahdeksan. Lisäksi albumi löytyy Billboard Latin Albums -listan ykkössijalta ja Rap Albums -listan kakkossijalta.

Albumi julkaistiin Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa tammikuun lopussa. MGI, eli suomalainen Henri Lanz, tuotti ja sävelsi yhdessä yhdysvaltalaisen tuottajakumppaninsa GoodWillin, sekä Sean Kingstonin kanssa kyseiselle levylle biisin nimeltä Fever feat. Sean Kingston.

Tämä on toinen kerta, kun Henri Lanz nousi näin korkealle Yhdysvaltojen virallisella listalla. Vuonna 2009 MGI tuotti yhdessä GoodWillin kanssa On Top -nimisen kappaleen amerikkalaisen hiphop-artisti Twistan Category F5 -albumille. Kappale perustui niin ikään suomalaisen Kimmo ”K-System” Kauppisen hittikappaleeseen. Levy nousi albumilistan sijalle kahdeksan.

– Sijoitukset tuntuu hienoilta. Wisin Y Yandel on varmasti yksi Latinalaisen Amerikan suurimmista artisteista, joten jotain tälläista osattiin odotellakin. Biisi tehtiin Wisin Y Yandelille yhdessä Sean Kingstonin kanssa viime vuoden alkupuolella Miamissa ja me Willin kanssa viimeisteltiin tuotanto siihen hieman ennen julkaisua, kertoo Henri Lanz.

MGI on aikaisemmin tuottanut musiikkia mm. 50 Centille, Twistalle sekä Justin Bieberille, ja Suomessa muiden muassa Asteelle, Anna Abreulle ja Kristiina Braskille. Hän teki kustannussopimuksen HMC Publishingin kanssa vuonna 2009.