Top Gear -skandaali paisuu – ohjelma halutaan kieltää

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituin autoalan televisio-ohjelma on ollut viime aikoina otsikoissa lähinnä mystisen kuljettajansa The Stigin henkilöllisyyden takia. Eilen kuitenkin uutisoitiin, että ohjelma oli joutunut uusiin ongelmiin, kun juontajat haukkuivat meksikolaisia värikkäin sanakääntein.

Meksikon suurlähetystö esitti ohjelman tekijätiimille ja BBC-kanavalle virallisen vaatimuksen anteeksipyynnöstä, koska ohjelman juontajat esittivät autoesittelyn siivellä alatyylisiä väittämiä meksikolaisista. BBC pyysi anteeksi, mutta se ei riittänytkään, sillä nyt suurlähettiläs Eduardo Medina-Mora Icaz vaatii kansainvälistä tutkintaa ja koko ohjelman kieltämistä. Hänen mukaansa ohjelman tulee vastata tekosistaan oikeudessa. Samalla Meksikon radio on asettanut BBC:n boikottiin.

Skandaali sai alkunsa, kun juontajakolmikko totesi meksikolaisten autojen olevan meksikolaisten ihmisten tavoin laiskoja, ylipainoisia, vastuuttomia ja ilmavaivaisia örkkejä, jotka nojailevat aitoihin ja nukkuvat, ja näyttävät reikäisen huovan peittämältä kaktukselta.