Tutkimus paljasti kahvin yllättävät vaikutukset miehiin ja naisiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset ovat tunnetusti harvinaisen innokasta kahvikansaa. Nyt englantilaisessa tutkimuksessa kahvista on löydetty mielenkiintosia vaikutuksia miehiin ja naisiin. Vaikutukset ovat nimittäin tutkimuksen mukaan erilaisia eri sukupuolilla.

Bristolin yliopiston tutkimus kertoo, että naisilla kahvin juominen parantaa aivojen toimintakykyä stressaavissa tilanteissa. Miehillä vaikutus on taas päinvastainen, eli kahvi hidastaa aivotoimintoja. Järisyttävä tutkimustulos on aiheuttanut kovasti ihmetystä Britanniassa, jossa teekansan maineesta huolimatta juodaan päivittäin noin 70 miljoonaa kupillista kahvia.

Tutkimuksessa haluttiin tutkia kahvin vaikutuksia sellaisissa tilanteissa, joissa sitä juodaan ihmisen ollessa jo valmiiksi stressaantuneessa tilassa. Tutkimukseen värvättiin tutkittavaksi 64 miestä ja naista, joista muodostettiin samaa sukupuolta olevia pareja.

Kaikille annettiin erilaisia tehtäviä, kuten neuvottelua, palapelejä ja muistipelejä. Parin toinen jäsen sai kofeiinitonta kahvia ja toinen normaalia kahvia. Miehistä kofeiinitonta juoneet selvisivät testeistä paremmin, kun naisilla tulos oli juuri toisin päin. Kofeiinitonta kahvia juoneet miehet suoriutuivat tehtävistä 20 sekuntia nopeammin kuin kahvinjuojat, mutta naisilla kahvia juoneet suorituivat peräti 100 sekuntia nopeammin kuin kofeiinitonta juoneet. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Journal of Applied Social Psychology -julkaisu.