Egyptin protestoijat yllättivät: ”Kiitos Facebook”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pohjois-Afrikassa meneillään olevat levottomuudet ovat nousseet otsikoihin ympäri maailmaa, kun aluksi varsin rauhalliset Egyptin mielenilmaukset ovat paisuneet kaikkiin länsimaisiin kohdistuneeksi silmittömäksi väkivallaksi.

Viime viikolla maan hallitus katkaisi internetin ja tekstiviestit koko maasta, kun protestoijat käyttivät niitä mielenosoitusten kokoamiseksi. Erityisesti Facebook oli maassa ahkerassa käytössä. Nyt amerikkalainen NBC-kanavan toimittaja Richard Engel on julkaissut Twitter-blogissaan uutiskuvan, jossa egyptiläiset kiittävät Facebookia.

Facebook Egypt

Tilanteen vakavuudesta kertoo se, että tnsimmäistä kertaa vuosiin myös toimittajat ovat joutuneet pakenemaan kriisipesäkkeestä. Länsimaisia toimittajia ja kuvaajia on ryöstetty, hakattu ja puukotettu. Parhaillaan uutislähetyksissä ja -kanavilla seurataan herkeämättä erityisesti Egyptin pahasti tulehtunutta tilannetta.