Mies säikäytti sikailevat teinipojat kirveellä ja verellä – vankilatuomio uhkaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Englantilainen maanviljelijä halutaan passittaa vankilaan tämän säikäytettyä alueelleen toistuvasti tunkeutuneet nuoret miehet perinpohjin. John Powell oli kyllästynyt poikien luvattomaan oleskeluun omistamillaan mailla, joten hän päätti järjestää heille pienen yllätyksen.

28-vuotias Powell sotki nimittäin naisystävänsä Lucy Waltonin ylävartalon ja kasvot ketsupilla, jotta ne näyttäisivät verisiltä. Sen jälkeen hän otti metrin pituisen kirveen ja lähti leikillään ajamaan naisystäväänsä takaa. Tämä ryntäsi ”verisenä” poikien auton luokse ja hakkasi ikkunoita vaatien päästä turvaan autoon. Nuoret soittivat välittömästi poliisille, jotka eivät olleet Powellin kanssa samaa mieltä yllätyksen hauskuudesta. Nyt syyttäjä vaatii Powellille vankeustuomiota.

– Yritimme vain antaa heille opetuksen. Ei ole mitenkään mahdollista, että he olisivat olleet oikeasti peloissaan. Pojat väittävät minun lyöneen auton ikkunaan kirveellä. Se oli niin iso kirves, että jos olisin niin tehnyt, olisi ikkuna hajonnut. Se oli käytännön pila ja nyt se on hajottamassa elämämme, Powell kertoi Daily Mail -lehdelle.

Ennen välikohtausta poikajoukko oli toistuvasti ajanut autoillaan tilan pelloilla ja tuhonnut viljasatoa. Lisäksi pojat olivat kiusanneet tilan Tyson-hevosta niin, että se oli juossut kauhuissaan päin aitaa. Perhe kertoo keränneensä viikoittain tuntikausien ajan poikien pelloille jättämiä roskia. Tuhotöistä oli ilmoitettu useita kertoja myös poliisille, joka ei kuitenkaan ryhtynyt minkäänlaisiin toimenpiteisiin tilanteen korjaamiseksi.

Suomessa parodia todettiin laittomaksi

Suomessa on tuoreessa muistissa tapaus, jossa Helsingin käräjäoikeuden käräjätuomari Jukka Jaakkola tuomitsi helsinkiläismiehen tekemän nettiparodian laittomaksi, koska tempauksen ”parodiatarkoitus oli epäonnistunut”. Käräjäoikeuden tuomiota voidaan tulkita myös siten, että huonot vitsit ovat jatkossa laittomia mikäli ne epäonnistuvat. Jaakkolan tuomiota kritisoitiin laajasti.

– Ehdotamme parodian käytön tekemistä luvanvaraiseksi. On tarpeen määritellä kansalliset laatukriteerit parodialle. Luvan saamiseksi tarvittaisiin psykiatrin puoltava lausunto, kirjallisuuden professorin arvio teoksesta jolle lupaa haetaan, sekä rikosrekisteriote, Electronic Frontier Finland ry:n hallituksen jäsen Leena Romppainen ehdotti.

– Tuomiosta on tavallaan hankala valittaa kun perustelut ovat niin olemattomat. Viittauksia lakeihin tai oikeustapauksiin ei ole. Suurin osa esittämistämme väitteistä on yksinkertaisesti sivuutettu ilman perusteluita. Miksi esimerkiksi tekijänoikeus on mennyt sananvapauden edelle? Turre Legal -toimiston Mikko Välimäki ihmetteli.