Jussi Gaala 2011: Tässä on vuoden paras suomalainen elokuva

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänään Helsingissä järjestetyssä Jussi-gaalassa palkittiin suomalaisia elokuvia ja suomalaisia elokuvantekijöitä. Vuoden parhaana kotimaisena elokuvana palkittiin Napapiirin sankarit. Elokuvan ohjaaja Dome Karukoski palkittiin parhaasta ohjauksesta samaisesta elokuvasta.

Rare Exports kahmi Jussi-palkintoja, mutta toinen menestyjä oli Napapiirin sankarit, joka voitti nimittäin myös yleisöäänestyksen. Elokuva palkittiin edellä mainittujen pystien lisäksi myös parhaasta käsikirjoituksesta, kun käsikirjoittaja Pekko Pesonen kävi noutamassa arvostetun palkinnon.

Vuoden miestähtenä palkittiin Paha perhe -elokuvan Ville Virtanen ja Vuoden naistähtenä Prinsessa-elokuvan Katja Kuttner. Parhaasta naissivuosasta pystin sai puolestaan Sisko tahtoisin jäädä -elokuvan Sara Melleri ja miessivuosasta Kohtaamisia-elokuvan Sampo Sarkola.