Huima maailmanennätys: Mies juoksi 365 maratonia vuodessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monet juoksua harrastavat unelmoivat maratonin juoksemisesta esimerkiksi Lontoossa tai New Yorkissa. Yleensä näihin maratoneihin valmistaudutaan varsin pitkään, mutta poikkeus vahvistaa säännön. Belgialainen mies on nimittäin juossut maratonin joka päivä vuoden ajan.

49-vuotias Stefaan ”Maraton Man” Engels teki maailmanennätyksen juostuaan ainoana ihmisenä maailmassa 365 maratonia vuoden aikana. Niistä viimeisen hän juoksi Barcelonassa. Sitä ennen Engels oli ehtinyt juosta maratoneja lukuisissa maissa erityisesti Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

Maailmanennätyksen tekee merkittävämmäksi se, että Stefaan Engels sairastui lapsena astmaan ja lääkärit kertoivat ettei hän voi koskaan urheilla. Kilometrejä vuodessa tuli noin 15.400 kilometriä.

– Juoksin ensin 20 triathlonia vuodessa, mutta en ollut vielä valmis palaamaan normaaliin elämään. Halusin inspiroida muita ihmisiä osoittamalla, että voin juosta maratonin joka päivä vuoden ajan. Halusin osoittaa, että jokainen voi tehdä itse asioita myös painonpudotuksen eteen, Stefaan Engels kertoi The Sun -lehdelle.