Näin nopeasti hakkeri selvittää salasanasi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme aiemmin tänään tutkimuksesta, jossa palomuuriohjelmistostaan tunnettu Zone Alarm -yhtiö tutki internetin käyttäjien salasanoja ja listasi kaksikymmentä maailman suosituinta salasanaa. Tutkimuksen mukaan peräti 79 prosenttia ihmisistä käyttää riskialttiita salasanoja.

Samalla selvisi, että yli neljännes salasanoista sisältää kuusi merkkiä ja viidennes kahdeksan merkkiä. Monissa verkkopalveluissa salasanaan vaaditaan vähintään kahdeksan merkkiä, joiden joukossa pitää lisäksi olla numeroita ja isoja kirjaimia.

Nyt Bloomberg Business Week -julkaisu on uutisoinut tutkimuksesta jossa selvitettiin kuinka pitkään hakkereilta kuluu aikaa salasanojen selvittämiseen. Esimerkiksi kuuden merkin salasana ilman numeroita ja isoja kirjaimia selviää jo kymmenessä minuutissa. Sen sijaan kahdeksan merkin salasana numerolla ja isolla kirjaimella vie aikaa 463 vuotta.

Salasanat