Tarjoilijat työskentelivät bikineissä – kahvilan omistajalle vankeutta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lama-aikaan 1990-luvun alkuvuosina Suomessa nähtiin mielenkiintoinen ilmiö, kun topless-tarjoilijat valloittivat kymmenet suomalaiset baarit ja ravintolat. Oluttuopin äärellä saatiin ihastella rinnat paljaana työskenteleviä naisia muuallakin kuin strippibaareissa. Nyt tarjoilijoiden paljas pinta aiheuttaa kohua Yhdysvalloissa.

Amerikkalainen kahvilayrittäjä Cheryl Clark tuomitaan todennäköisesti vankilaan, koska hänen omistamansa Dreamgirls Expresso -nimisen kahvilan tarjoilijat työskentelivät liian vähissä vaatteissa. Yakiman kaupungissa Washingtonin osavaltiossa sijaitsevassa kahvilassa tarjoilijat palvelivat asiakkaitaan bikineihin pukeutuneena.

Poliisitutkimusten mukaan tarjoilijoiden asu paljasti liikaa paljasta pintaa. Clark perusteli bikinitarjoilijoita sillä, että pienten kahviloiden pitää jollain erottua suurista ketjuista. Hänet todettiin kuitenkin oikeudessa syylliseksi paikallisten järjestyssääntöjen rikkomiseen. Hänen tuomionsa julistetaan 18. helmikuuta. Tuomion odotetaan olevan pahimmillaan jopa 90 päivää vankeutta.