Stara nousi Suomen suurimmaksi yksityiseksi verkkomediaksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen suurin verkossa julkaistava viihdelehti Stara saavutti viime viikolla uuden kävijäennätyksensä, kun verkkojulkaisussa vierailtiin viikon aikana 379.785 eri selaimella. Tamperelaisen Stara Media Oy:n julkaisema verkkolehti on tällä tuloksella Suomen suurin yksityisessä omistuksessa oleva verkkomedia.

– Lukijamäärämme ovat olleet koko ajan tasaisessa kasvussa. Tuorein tulos oli tiimiltämme upea saavutus, ja osoitus siitä että kova työ kannattaa myös verkossa. Kiitos tästä kuuluu myös aktiivisille lukijoillemme. Erityisesti Uuden Suomen ja IRC-Gallerian ohittaminen kävijämäärissä on merkki Staran vahvasta kasvusta, Staran päätoimittaja Jocka Träskbäck kommentoi.

– Viihde on koko ajan kasvattanut merkitystään verkossa. Alan kilpailu on kovaa, kun viihdesisältöä on tarjolla runsaasti sekä suomeksi että englanniksi. Verkossa tarjottavien sisältöjen tulee lunastaa paikkansa päivittäin, juttu jutulta. Se asettaa toimituksille aivan uudenlaisia vaatimuksia. Kehitämme parhaillaan Staraan uusia sisältöosioita, jotta voisimme tarjota lukijoille viihdettä jatkossa aikaisempaa monipuolisemmin, Träskbäck jatkaa.

Vuonna 2003 perustettu viihdelehti Stara on keskittynyt viihdealan uutisiin, arvosteluihin, videoihin ja muihin viihdesisältöihin. Verkkolehteä julkaisee tamperelainen Stara Media Oy, joka on kokonaan yksityisessä omistuksessa. Verkkojulkaisuna Stara on ollut edelläkävijä uuden tekniikan omaksumisessa, ja vuonna 2005 se julkaisi maamme ensimmäiset kaupalliset podcastit ja kaksi vuotta myöhemmin myös ensimmäiset kaupalliset videopodcastit. Vuonna 2006 lanseerattiin Stara-aikakauslehti, jonka levikki oli parhaimmillaan 35.000 kappaletta. Stara on Stara Media Oy:n rekisteröity tavaramerkki.