Top Gear saa karua kritiikkiä yllättävältä taholta: ”Kantakaa vastuunne!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituin autoalan televisio-ohjelma on ollut tällä viikolla otsikoissa, kun ohjelman juontajat esittivät varsin rajuja stereotypioita meksikolaisista. Maan suurlähettiläs vaatii nyt anteeksipyynnöstä huolimatta ohjelman kieltämistä. Asian käsittely jatkuu mahdollisesti oikeudessa.

Nyt suosikkiohjelma on saanut tiukkaa kritiikkiä yllättävältä taholta, kun brittikoomikko Steve Coogan on iskenyt julkisesti ohjelmaa vastaan. Hän kertoo The Observer -lehdessä olleensa tyrmistynyt, kun juontajakolmikko Jeremy Clarkson, Richard Hammond ja James May haukkuivat meksikolaiset. Itsekin kolme kertaa Top Gear -ohjelmassa vieraillut Coogan on pettynyt ohjelmaan, jonka pitäisi hänen mukaansa kantaa nyt vastuunsa tekemisistään.

– Pysyttelen yleensä taustalla, kun keskustellaan komediasta ja hyvästä mausta. Tällä kertaa olen kuitenkin saanut tarpeekseni normaaleista puolustuspuheista ja väitteistä, että kyse oli vain harmittomasta hauskanpidosta. Todellisuudessa meksikolaiset tekevät Yhdysvalloissa kaiken likaisen työn, jota valkoiset ihmiset eivät suostu tekemään, Steve Coogan kirjoitti.

Top Gear -ohjelman Meksiko-skandaali sai alkunsa, kun juontajakolmikko totesi meksikolaisten autojen olevan meksikolaisten ihmisten tavoin laiskoja, ylipainoisia, vastuuttomia ja ilmavaivaisia örkkejä, jotka nojailevat aitoihin ja nukkuvat. Meksikon Lontoon suurlähettiläs Eduardo Medina-Mora Icaz vaatii kansainvälistä tutkintaa ja koko ohjelman kieltämistä. Hänen mukaansa ohjelman tulee vastata tekosistaan oikeudessa. Samalla Meksikon radio on asettanut BBC:n boikottiin.