”Pitääkö synnytyksessä olla alapää paljaana?”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Verkossa käydään ympäri vuorokauden monenlaisia keskusteluja, joista on osallistujilleen ja lukijoilleen usein myös selvää käytännön hyötyä. Joukkoon mahtuu myös hieman poikkeuksellisempia keskusteluja, joita monet vääjäämättä epäilevät vain muiden lukijoiden provosoinniksi.

Yksi tällainen mielenkiintoinen keskustelu sai alkunsa perjantaina, kun suositulla Vauva.fi -keskustelupalstalla tiedusteltiin ”Pitääkö synnytyksessä todellakin olla alapää paljaana?” Viesti sai nopeasti runsaasti vastauksia, ja viikonlopun aikana tieto värikkäästä keskustelusta levisi nopeasti muiden muassa Facebook-yhteisösivustolla. Osa keskustelijoista otti kysymyksen vakavasti, mutta joukkoon mahtuu myös hauskoja parodiavastauksia.

– Alapää verhotaan erityiseen synnytystelttaan ja silmälapuin varustettu kätilö avustaa käsikopelolta. Tämä on välttämätön varotoimi, koska kätilöiksi ja synnytyslääkäreiksi valikoituu enimmäkseen tosi perverssiä porukkaa, nimimerkki vierailija kirjoitti.

– Suosittelisin pitämään sukkahousut jalassa. Vauva tuntee olonsa turvalliseksi syntyessään sukkahousuihin. Vauva tulee maailmaan ikään kuin suoraan kapaloituna! Kätevää ja hygieenistä! Nimimerkki NiksiPirkka jatkoi.

– Miten olette hoitaneet sen, ettei lapsi näe vaginaa synnytyksen yhteydessä? Ja yksi ongelma tietysti on myös, että lapset syntyvät pääasiassa alasti. Häiriintyneet pedofililääkärit voivat tilannetta käyttää häikäilemättä hyväkseen! Nimimerkki Riskejä puolestaan vitsaili.

Lopulta kysymykseen saatiin myös asiallinen vastaus.

– Kätilön työssä on oleellista, että hän kykenee tarkkailemaan lapsen syntymistä tiheästi ja tästä syystä housut on pidettävä poissa, samoin hyvän synnytysasennon ylläpitämiseksi vaatteet olisivat tiellä. Toivottavasti tästä oli sinulle apua ja lähdet rohkein mielin synnytykseen, kun sen aika on!