Facebookista varastettiin 250 000 käyttäjän profiilikuvat ja tiedot – mukana runsaasti suomalaisia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Internetin yhteisöpalvelut ovat kasvaneet parin viime vuoden aikana räjähdysmäisesti. Facebookista on muodostunut ”internet internetin sisälle” yli puolen miljardin käyttäjäkunnallaan. Sen kintereillä nopeassa kasvussa ovat myös monet muut yhteisöpalvelut, kuten Twitter.

Valtavat kävijämäärät tuovat mukanaan myös monenlaisia ongelmia, ja Facebookilla niitä on ollut runsaasti. Tuorein tapaus on kuitenkin poikkeuksellinen, sillä palvelusta varastettiin 250.000 käyttäjän tiedot ja heidän noin miljoona profiilikuvaa. Tiedot ja kuvat varastettiin, koska niillä perustettiin verkkoon Lovely Faces -niminen huijaussivusto. Nyt Facebook uhkaa haastaa palvelun oikeuteen.

Lovely Faces -sivustolle tehtiin varastetuilla tiedoilla ja kuvilla 250.000 tekaistua käyttäjäprofiilia sekä miehistä että naisista. Profiilit perustettiin kaiken lisäksi käyttäjien oikeilla nimillä. Profiilien joukossa on runsaasti myös suomalaisten Facebook-käyttäjien tietoja ja kuvia. Tarkista tästä oletko mukana listalla (PÄIVITYS: Sivusto on joko suljettu tai tilapäisesti kaatunut). Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä MicroPC.