Opettaja joi olutta Facebook-kuvassa – sai potkut! Katso kuvat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ympäri maailmaa erittäin nopeasti yleistyneet internetin yhteisöpalvelut ovat saattaneet monia ongelmiin, kun työntekijät ovat haukkuneet muiden muassa työpaikkojaan tai esimiehiään julkisesti. Monet ovat saaneet tästä syystä myös potkut. Nyt tästä on saatu jälleen yksi esimerkki.

Viime viikolla Britanniassa kerrottiin tapauksesta, jossa koulu yritti erottaa oppilaan määräajaksi, koska tämä oli haukkunut opettajaansa. Oppilaan asianajaja ilmoitti kuitenkin, että kyse on sananvapaudesta ja uhkasi koulua oikeudenkäynnillä. Koulu perui rangaistuksensa. Nyt eräs amerikkalainen opettaja on ollut huono-onnisempi Facebook-kuviensa suhteen.

24-vuotias amerikkalainen opettaja Ashley Payne on nimittäin erotettu virastaan Georgiassa sijaitsevassa Apalachee High School -koulussa, koska hän poseerasi Facebook-kuvissaan viinilasi ja oluttuoppi kädessään. Kuvat olivat peräisin hänen reissultaan Eurooppaan kesällä 2009. Katso kuvat alta.

Oppilaiden vanhemmat löysivät opettajan kuvat ja valittivat niistä koululle, joka päätti erottaa Paynen. Opettajan mukaan rehtori kutsui hänet toimistoonsa ja kysyi onko hänellä Facebook-sivua, ja jos niin onko siellä kuvia, joissa poseeraan alkoholin kanssa. Tämän jälkeen Paynelle annettiin kaksi mahdollisuutta; erota itse tai tulla erotetuksi. Nyt Ashley Payne on haastanut koulun oikeuteen ja hän vaatii työpaikkaansa takaisin. Asiasta uutisoi ensimmäisenä CBS.

Ashley Payne Facebook

Kuvat: Ashley Payne