Pullollisesta kaatokänniin – oluessa 41 % alkoholia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset ovat tunnetusti innokasta juomakansaa, mutta oluen ja muiden mietojen sijaan meille maistuvat perinteisesti varsin voimakkaat viinakset. Nyt Britanniassa on lanseerattu Sink The Bismarck -niminen olutmerkki, joka toimii oluena ja korvaa samalla perjantaipullon. Siinä on nimittäin 41 prosenttia alkoholia.

Maailman voimakkaimpiin oluisiin lukeutuva juoma maksaa noin 70 euroa pullolta, eikä sitä pysty luonnollisesti nauttimaan tuopillista ennen rattijuopumusrajan ylittymistä.

Oluen on kehittänyt skotlantilainen Brew Dog -yhtiö, joka myy sitä kolmen desilitran pulloissa. Parhaillaan Britanniassa korostetaankin, että uutta olutta tulee nauttia vain pieniä määriä kerrallaan. Lisäksi sitä myydään muista olutmerkeistä poiketen kierrekorkillisessa pullossa, Birmingham Mail uutisoi.