Linkin Park kesäkuussa Helsinkiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi 2000-luvun suosituimmista yhtyeistä, yhdysvaltalainen Linkin Park, saapuu vihdoin ensimmäiselle omalle keikalleen Suomeen kesällä. Bändin uusimman levyn mukaan nimetty A Thousand Suns World Tour saapuu Helsingin Kaisaniemen puistoon ulkoilmakonserttiin torstaina 16. kesäkuuta. Lippuja tulee myyntiin 22.000 kappaletta.

Linkin Park on reilun kymmenen vuoden ajan lukeutunut melodisen nu-metal-skenen kärkeen ja myynyt maailmanlaajuisesti yli 50 miljoonaa levyä. Pelkästään Suomessa Linkin Parkin levyjä on myyty lähes 160.000 kappaletta. Bändin yhteistyössä Jay-Z:n kanssa tekemä Collision Course -remix-albumi nousi Yhdysvaltojen Billboard-listan ykköseksi ja on myynyt tähän mennessä yli viisi miljoonaa kappaletta.

Linkin Park on voittanut uransa aikana kaksi Grammy-palkintoa, Best Hard Rock Performance -kategoriassa vuonna 2001 ja Best Rap/sung Collaboration -sarjassa vuonna 2006. Grammy-ehdokkaana yhtye on ollut lisäksi neljä kertaa. Linkin Park on myös voittanut Best Rock Video ja Viewer’s Choice Award -palkinnot MTV Video Awardseissa.

Kalifornian Agoura Hilssissä vuonna 1996 perustettu Linkin Park on tehnyt useita maailmankiertueita, esiintynyt kymmenilletuhansille ihmisille sekä ansainnut itselleen maineen yhtenä maailman parhaista live-esiintyjistä. Suomessa bändi on aiemmin nähty tähdittämässä festivaaleja – Provinssirockissa vuonna 2008 sekä Sonisphere Festivalilla vuonna 2009. Linkin Parkin syksyllä julkaistu A Thousand Suns -albumi myi Suomessa samantien kultaa ja nousi välittömästi iTunesin ladatuimmaksi levyksi.