Mikko Alatalo kieltäisi energiajuomat: ”Ei känkkäränkkäjuomille”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kansanedustaja Mikko Alatalo on ilmoittanut vaativansa lakia, joka kieltäisi energiajuomien myynnin alaikäisille. Energiajuomien myyntiä ja ostoa rajoitettaisiin samaan tapaan kuin tupakan ja alkoholinkin. Alatalo perustelee ehdotustaan terveydellisillä syillä.

– En voi hyväksyä, että lasten terveyttä vaarannetaan tällaisilla känkkäränkkäjuomilla, vaikka ne olisivatkin suosittuja ja joku firma käärisi niillä hyvät voitot, Mikko Alatalo kertoi.

Lähestyvien eduskuntavaalien alla Alatalo toteaa, että hänen mukaansa energiajuomien sisältämällä kofeiinilla on haitallisia vaikutuksia erityisesti lapsiin ja nuoriin. Monet nuoret ovat kuitenkin Alatalon kanssa eri mieltä energiajuomien haittavaikutuksista. Merkittävä osa nuorista nauttiikin nykyisin päivittäin jotain Suomessa myytävistä energiajuomista.