Vau, pariskunta liitää haukkojen kanssa – katso kuvat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kasvaneesta suosiosta viime vuosina Suomessakin nauttinut varjoliito on ilmailun laji, jossa lentäjä pääsee lähimmäksi todellista lentämistä. Siinä lentäjän ympärillä ei ole lainkaan ohjaamoa, joten ympäristön tuulet, äänet ja tuoksut tavoittavat pilotin parhaiten. Nyt lajiin on saatu uusi ulottuvuus.

Brittiläinen pariskunta Scott Mason ja hänen norjalaissyntyinen tyttöystävänsä Anita Hjertas ovat vieneet lajia hieman tavallista pidemmälle. He nimittäin lentävät yhdessä haukkojen kanssa. Daily Mail uutisoi nyt pariskunnan reissuista muiden muassa Nepaliin ja Espanjaa, joissa he ikuistivat ilmassa upeita valokuvia. Niissä nähdään kuinka haukat lentävät vuorten yllä yhdessä pariskunnan kanssa. Harrastus sai alkunsa, kun pari lensi aiemmin Nepalissa orpojen linnunpoikien kanssa.

Pariskunta on tehnyt harrastuksestaan myös bisneksen, sillä 120 euron hintaan he ottavat noin puoli tuntia kestävälle tandemlennolle mukaan myös matkustajan, joka pääsee samalla tutustumaan haukkoihin niiden omassa elementissään – ilmassa. Haukat ovat pariskunnan kouluttamia, nimiltään Heckle ja Jeckle. Samalla lajin englanninkielinen nimi paragliding on saanut uuden muodon parahawking. Suomeksi se voisi olla vaikkapa haukkaliito.