Iltalehti: Sedu Koskinen paljasti minne miljoonat hävisivät

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisessa ravintolabisneksessä jyräävät suuret maanlaajuiset ketjut, joista harva on edes osittain yksityisessä omistuksessa. Yksi suurimmista ketjuista on muiden muassa Onnela ja Armas -ravintoloita pyörittävä SK Ravintolat, joka on kiistatta maan tunnetuin ravintolaketju.

Yritys henkilöityy pitkälti perustajaansa Sedu Koskiseen, vaikka kyseessä ei enää ole varsinaisesti hänen oma yrityksensä. Ravintolabisneksen lisäksi Koskinen on ollut mukana urheilutoiminnassa Haka-joukkueen kautta. Urheilu tuli maksamaan hänelle Iltalehden mukaan omaa ja sponsorirahaa yhteensä 3,1 miljoonaa euroa vuodessa. Nyt Sedu paljastaa lehdessä minne miljoonat hupenivat.

– Menetin säästöjäni, en jää nyt velkavankeuteen. Suurin moka oli kalliit kaksivuotiset pelaajasopimukset, joihin upposi kuukausittain rahaa. Haka nieli 100 000 euroa kuukaudessa. Työni jäi kesken ja on ikävää, jos Haka tippuu divariin, Koskinen kertoi Iltalehdelle.

Viime kesänä kerroimme kuinka SK Ravintoloiden tappiot kolminkertaistuivat, kun vuonna 2009 tappiota tuli 9,4 miljoonaa euroa, eli 14 prosenttia liikevaihdosta. Samalla konsernin omavaraisuusaste painui riskirajalle. Yhtiön toimitusjohtaja Antti Raunio kertoi tuolloin Kauppalehdelle, että asiakkaita ravintoloissa on käynyt entiseen malliin, mutta rahaa käytetään vähemmän ja keskiostos on pienentynyt entisestään.