Iron Maidenin lento 666 valmiina lähtöön – katso kuvat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessakin suurta suosiota saanut rockyhtye Iron Maiden lähtee jälleen pitkälle maailmankiertueelle. Lähes vuoden ajan kestävä turnee käynnistyy huomenna Moskovasta. Kiertueen ensimmäinen osio päättyy huhtikuussa Floridaan.

Iron Maiden käyttää kiertueensa siirtymisiin bändin käyttöön vuokrattua suihkukonetta, jossa matkustaa koko kiertueen ajan myös suosikkiyhtyeen suomalainen teknikko. Iron Maidenin käytössä oleva noin 200-paikkainen Boeing 757-23A, eli tutummin ”Ed Force One”, on maalattu The Final Frontier World Tour -kiertueen ajaksi yhtyeen väreihin. Tuttuun tapaan lentokoneen kyljessä komeilee bändin logo sekä tietenkin myös Eddie-maskotti. Katso kuvat yhtyeen lentokoneesta tästä.

Staran saamien tietojen mukaan yhtyeen lentojen numeroksi pyritään aina ilmoittamaan virallisesti 666. Aina sitä ei ole kuitenkaan otettu vakavasti, mutta useammankin kerran maailman lentokentillä on kuulutettu lennon 666 olevan valmiina lähtöön. Bändin lentokonetta ohjastaa välillä myös yhtyeen keulahahmo Bruce Dickinson, mutta joka lennolla häntä ei koneen ohjaimissa nähdä. Dickinson lentää kuitenkin kiertueiden välillä ammatikseen Astraeus-lentoyhtiön reittilentoja, ja bändin käytössä oleva kone onkin vuokrattu samaiselta yhtiöltä.