Ensimmäiset ladyboyt lentoemänniksi Thaimaassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Moni Thaimaan kävijä on törmännyt maan värikkäässä yöelämässä – ehkä jopa tietämättään – rinnoilla varustettuihin ja naiseksi pukeutuneisiin miehiin, eli ladyboihin. Nykyisin ladyboyt voivat jopa kisailla transseksuaaleille tarkoitetuissa Miss Tiffany -missikisoissa.

Nyt ladyboyt pääsevät ensimmäisen kerran työskentelemään baarien ja esiintymislavojen lisäksi myös lentokoneiden matkustamoissa, kun thaimaalainen PC Air -lentoyhtiö on ryhtynyt rekrytoimaan heitä lentoemänniksi. Yhtiö kertoi thaimaalaiselle Nation-lehdelle palkanneensa tähän mennessä kuusi ”kolmannen sukupuolen” edustajaa matkustamomiehistöönsä.

Yksi työpaikan saaneista on vuoden 2007 Miss Tiffany, Thanyarat ”Film” Jiraphatpakorn. Hakemuksia tuli ensimmäisellä hakukierroksella yli sata. Yhtiön johtaja Peter Chan korostaa, että PC Air haluaa olla alan pioneeri ja koko muulle maailmalle muille mallia. Hänen mukaansa yksilöiden tasapuoliset oikeudet koskevat myös ladyboita.

Kuva: PC Air