Hakkasi vaimoaan – ohikulkija ampui miehen elokuvatyyliin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Rajujen elokuvien ja pelien on usein väitetty antavan katsojilleen ja pelaajilleen huonoja vaikutteita ja lisäävän väkivallan ihannointia. Väitteistä on esitetty tutkimustietoa puolesta ja vastaan, mutta nyt eräs tosielämän tapaus voi kallistaa vaakaa vaikutteiden suuntaan.

Yhdysvalloissa pohditaan nimittäin parhaillaan elokuvien osuutta tapaukseen, jossa ohikulkija otti lain omiin käsiinsä ja ampui kylmäverisesti hengiltä 22-vuotiaan newyorkilaisen David Williamsin. Uhri oli juuri ennen surmatyötä hakannut tyttöystäväänsä, ja sen uskotaan aiheuttaneen surman, New York Daily News uutisoi. Tekijä on edelleen karkuteillä, joten surman motiivi on vielä selvittämättä.

Williams hakkasi kerrostalonsa edustalla 19-vuotiasta tyttöystäväänsä, kun ampuja tuli väliin ja keskeytti pahoinpitelyn. Ampuja tivasi ensin syytä pahoinpitelyyn, mutta hakkaaja pyysi tätä pitämään huolta vain omista asioista. Ne jäivät miehen viimeisiksi sanoiksi, kun häntä ammuttiin kasvoihin. Surmatyön tyyli oli poliisin mukaan pitkälti samanlainen kuin esimerkiksi Charles Bronsonin tähdittämässä Väkivallan vihollinen -elokuvassa, joka sai ensi-iltansa vuonna 1974.