Tältä Iron Maidenin yksityiskone ”Ed Force One” näyttää siviilissä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessakin vankan jalansijan saanut metalliyhtye Iron Maiden suuntasi tällä viikolla jälleen noin vuoden maailmankiertueelle jo legendaariseksi muodostuneella yksityiskoneellaan. Turneen ensimmäinen keikka nähdään tänään Moskovassa. Kiertueen ensimmäinen osio päättyy huhtikuussa Floridaan.

Kerroimme eilen kuinka yhtye oli jälleen vuokrannut käyttöönsä 200-paikkaisen Boeing 757-23A -lentokoneen, jolle annettiin kiertueen ajaksi nimi ”Ed Force One” ja joka maalattiin The Final Frontier World Tour -kiertueen teeman mukaisesti. Konetta lentää välillä myös yhtyeen keulahahmo Bruce Dickinson, joka toimii siviilissä Astraeus-lentoyhtiön lentokapteenina. ”Ed Force One” onkin vuokrattu samaiselta lentoyhtiöltä. Lentokoneessa matkustaa koko kiertueen ajan myös suosikkiyhtyeen suomalainen teknikko.

Verkosta on nyt löytynyt runsaasti valokuvia, joissa yhtyeen käyttämä lentokone nähdään siviilissä usemmankin lentoyhtiön väreissä. Konevanhus on nimittäin ehdinyt Staran saamien tietojen mukaan palvella jo useampiakin yhtiöitä, joita ovat muiden muassa Astraeusin omistamat AeroSur, BMI British Midland ja Iceland Express sekä Saudi-Arabian Airlines ja Omni Air International. Verkosta löytyy kuva myös ”alastomasta” lentokoneesta ilman Iron Maidenin maalauksia.