MTV3 Uutisten uutisgrafiikka raivostutti katsojat – katso kuvat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eilen MTV3-kanavan televisiouutisissa oli pääuutisena tuore gallup suomalaisten puolueiden kannatuksesta. Sen merkityksellisin seikka oli Perussuomalaisten suosion valtava nousu. Nousu ei kuitenkaan yllättäen näkynyt Viiden uutisten uutisgrafiikassa, joka oli varsin mielenkiintoinen verrattuna samassa yhteydessä esitettyihin lukuihin.

Eilen keskustelupalstoilla, blogeissa ja Facebookissa ihmeteltiin uutisgrafiikkaa, jossa Perussuomalaisten 17,0 prosentin kannatuksen ja SDP:n 17,3 prosentin kannatuksen ero oli grafiikassa melkoinen, mutta SDP:n ja Keskustan 17,3 prosentin ja 19,3 prosentin ero grafiikassa oli samaa luokkaa. Kanava tuli ilmeisen tietoiseksi grafiikan aiheuttamasta keskustelusta, sillä jo Seitsemän uutisiin grafiikka oli korjattu vastaamaan hieman paremmin todellista tilannetta.

(Kuva: MTV3 Viiden uutiset)

(Kuva: MTV3 Seitsemän uutiset)