Tyhmyyden huippu? Murtovarkaat varastivat museosta matkamuistoja

Viihdeuutiset · Stara.fi

Egypti on ollut jo parin viikon ajan täydessä sekasorrossa, kun kansa nousi presidenttiä vastaan ja marssi kaduille. Samalla poliisit lopettivat työnsä, jolloin esimerkiksi Kairon mittaamattoman arvokkaat museot jäivät suojattomiksi.

Museoiden esineitä ehdittiin jonkin verran tuhota väkijoukkojen toimesta, mutta joukkoon mahtuu myös hieman nolompi tapaus. CNN-uutiskanava nimittäin kertoo, että eräät epäonniset murtovarkaat eivät ymmärtäneet olevansa maineikkaan Egyptian Museumin matkamuistomyymälässä ja siksi tulivat vahingossa varastaneeksi mittaamattoman arvokkaiden museoesineiden sijaan niiden kopioita.

Museonjohtaja kertoi uutiskanavalle, että varkaat olivat todennäköisesti etsineet kultaisia esineitä, mutta erehtyneet ottamaan matkamuistoja. Nyt murrot ja niiden yritykset on saatu tyrehtymään, kun hallitus määräsi aseistetut sotilaat vartioimaan museota ympäri vuorokauden. Egyptian Museum on paikka, jossa säilytetään muiden muassa Tutankhamonin kultaista maskia ja satojatuhansia muita arvoesineitä.