Realityohjelma spoilattiin – kuka paljasti juonenkäänteet?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Realityohjelmien juonenkäänteiden pitäminen salassa on merkittävä osa ohjelmissa mukana olevien ihmisten sopimuksia. Suurin osa ohjelmista kuvataan nimittäin jopa kuukausia ennen niiden esittämistä televisiossa, joten tapahtumien salassapito voi olla ymmärrettävistä syistä vaikeaa.

Nyt Yhdysvalloissa tutkitaan Selviytyjät-realitysarjaan liittyvää skandaalia, jossa tuotantokauden tapahtumat vuotivat julkisuuteen jo ennen jaksojen esittämistä televisiossa. Julkisuuteen vuoti internetin keskustelupalstan kautta muiden muassa kilpailijoiden putoamisjärjestys. Samalla monet katsojat menettivät mielenkiintonsa sarjaa kohtaan.

Juonenkäänteiden paljastamisesta, eli spoilaamisesta, syytettiin ensin Jim Earlyä ja Russell Hantzia, mutta nyt epäilyt heidän ympärillään ovat hieman hälvenneet. Selviytyjät-ohjelman tuottaja Mark Burnett ei ole nimittäin täysin vakuuttunut siitä, että juuri Early tai Hanz olisivat vuotaneet salaiset tiedot. Hän kertoi asiasta eilen järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

– Sain tietää siitä samaan aikaan kuin tekin. Luin siitä netistä. Minulla ei ollut tästä mitään tietoa etukäteen, enkä tiedä pitääkö se edes paikkansa. En ole vielä käynyt asiasta keskusteluja CBS-kanavan kanssa. Ehkä minun pitäisi soittaa jollekin, tuottaja Mark Burnett kertoi The Daily Beast -julkaisun mukaan.