Suomalaistempauksesta kansainvälinen uutinen: ”Ronald McDonaldin Al Qaeda-tyylinen kidnappaus”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisen taidegallerian avajaisten mainostempaus ylitti Suomessa uutiskynnyksen hyvin nopeasti, kun maan suurimmatkin päivälehdet uutisoivat innokkaasti hampurilaisravintolan muovisen mainospatsaan ”kidnappauksesta”. Hätiin kutsuttiin myös poliisi, joka sai lopulta tekijät kiinni.

Sittemmin Ronald McDonald mestattiin kyseisessä galleriassa, ja nyt mainostempaus on herättänyt myös kansainvälistä huomiota.

Esimerkiksi tänään brittiläinen Daily Mail kertoo virheellisesti ja mainostajan syötin niellen, että kyse olisi ollut Food Liberation Army -ryhmän kampanjasta eettisen ruoan puolesta. Samalla lehti hehkuttaa Ronald McDonaldin kidnappauksen ja videon olleen kuin suoraan Al Quaedan videoista. Lehti kuitenkin mainitsee, että McDonalds on todennut tempauksen osoittaneen huonoa makua.