Käytätkö Facebookia vessassa? Et ole ainoa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Internetin selaaminen ja vaikkapa Facebookin käyttäminen on helpottunut huomattavasti mobiililaitteiden tehon kasvaessa. Verkkopalvelut ovat nykyisin suurimmalla osalla suomalaisiakin aina saatavilla aikaan tai paikkaan katsomatta.

Sama tilanne on myös Yhdysvalloissa. Siellä AIS Media -tutkimusyhtiö on nyt tutkinut maailman suurimman yhteisöpalvelun, Facebookin, käyttöä ja käyttöpaikkoja. Tutkimuksessa selvisi, että peräti kolmasosa amerikkalaisista käyttää palvelua myös tehdessään tarpeitaan vessassa. Taannoin Suomessa poliitikko Jutta Urpilainen nousi otsikoihin päivitettyään Facebook-statustaan vessakäynnillä.

Yhtiö kysyi viideltäsadalta vastaajalta käyttävätkö he koskaan Facebookia vessassa. Kaksikymmentä prosenttia heistä vastasi myöntävästi. Naisista 55 prosenttia kertoi ottavansa puhelimensa mukaansa vessaan. Lokakuussa Facebook ilmoitti, että sillä on yhteensä 150 miljoonaa mobiilikäyttäjää. Asiasta kertoi All Facebook -julkaisu.