Buju Bantonia uhkaa elinkautinen vankeus huumekaupasta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jamaikalaissyntyinen reggae-artisti Buju Banton, oikealta nimeltään Mark Anthony Myrie, voi saada jopa elinkautisen vankeustuomion. Häntä odottaa tuomio huumekaupasta, kun artisti nähtiin poliisin videolla testaamassa kokaiinia floridalaisessa varastossa.

Tänään Yhdysvalloissa alkavassa oikeudenkäynnissä Grammy-ehdokkaanakin ollut artisti vastaa syytteisiin huumeiden salakuljetuksesta ja huumekaupasta. Maksimituomio on elinkautinen vankeus.

Banton itse väittää menneensä vain liian pitkälle yrittäessään tehdä vaikutusta mieheen, joka oli luvannut auttaa häntä musiikkiuralla. Viranomaisten mukaan hän ja kaksi miestä syyllistyivät salakuljetukseen ostamalla huume-erän peitetehtävissä olleelta poliisilta. Banton pidätetttiin joulukuussa 2009. Kaksi muuta tunnustivat rikoksen jo aiemmin. Heidän tuomionsa ilmoitetaan ensi kuussa.