Tutkimus yllätti: Keski-ikäisten rakkaus roihuaa internetissä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Internetin deittipalveluihin suhtaudutaan yleensä varsin penseästi, mutta palveluja käyttäneet ovat olleet usein iloisesti yllättyneitä. Nyt tuore kansainvälinen tutkimus on paljastanut yllättävän tuloksen, sillä sen mukaan selvästi yli kolmannes keski-ikäisistä miehistä ja naisista on löytänyt kumppaninsa internetin deittipalveluista.

Äkkipäätään voisi olettaa, että verkossa roihuaa lähinnä nuori rakkaus, mutta tutkimus kuitenkin osoitti, että todennäköisimmin verkosta löytävät seuraa iältään 40 – 69-vuotiaat käyttäjät. Heistä 36 prosenttia ilmoitti löytäneensä nykyisen kumppaninsa verkon kautta. Vertailukohtana 18 – 40-vuotiasta vain 23 prosenttia oli löytänyt nykyisen kumppaninsa verkosta.

Oxford Internet Institute -laitoksen suorittamaan tutkimukseen haastateltiin yhteensä 12.000 ihmistä 18 eri maassa. Samalla selvisi, että keski-ikäiset myös käyttävät deittipalveluja nuorempiaan useammin. Kaikista vastaajista 15 prosenttia oli löytänyt seuraa deittipalvelun kautta, ja kolmannes kertoi joskus käyneensä jonkin deittipalvelun verkkosivuilla. Vuonna 1997 luku oli vain kuusi prosenttia.