Tutkimus yllätti: Keski-ikäisten rakkaus roihuaa internetissä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Internetin deittipalveluihin suhtaudutaan yleensä varsin penseästi, mutta palveluja käyttäneet ovat olleet usein iloisesti yllättyneitä. Nyt tuore kansainvälinen tutkimus on paljastanut yllättävän tuloksen, sillä sen mukaan selvästi yli kolmannes keski-ikäisistä miehistä ja naisista on löytänyt kumppaninsa internetin deittipalveluista.

Äkkipäätään voisi olettaa, että verkossa roihuaa lähinnä nuori rakkaus, mutta tutkimus kuitenkin osoitti, että todennäköisimmin verkosta löytävät seuraa iältään 40 – 69-vuotiaat käyttäjät. Heistä 36 prosenttia ilmoitti löytäneensä nykyisen kumppaninsa verkon kautta. Vertailukohtana 18 – 40-vuotiasta vain 23 prosenttia oli löytänyt nykyisen kumppaninsa verkosta.

Oxford Internet Institute -laitoksen suorittamaan tutkimukseen haastateltiin yhteensä 12.000 ihmistä 18 eri maassa. Samalla selvisi, että keski-ikäiset myös käyttävät deittipalveluja nuorempiaan useammin. Kaikista vastaajista 15 prosenttia oli löytänyt seuraa deittipalvelun kautta, ja kolmannes kertoi joskus käyneensä jonkin deittipalvelun verkkosivuilla. Vuonna 1997 luku oli vain kuusi prosenttia.

Uusimmat