Coca-Colan huippusalainen resepti vuoti verkkoon – mitä sitten?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Virvoitusjuoma Coca-Cola on lukeutunut jo kymmenien vuosien ajan maailman tunnetuimpien brändien joukkoon, sillä sen nimi ja logo tunnistetaan varmasti jokaisessa maailman maassa. Juoma saapui virallisesti Suomeen vuonna 1952 Helsingin olympialaisten aikaan.

Coca-Colan resepti on yksi maailman tarkimmin varjelluista salaisuuksista, mutta nyt sen väitetään vuotaneen julkisuuteen ja This American Life -radiokanavan verkkosivuille. Sivuilla on nimittäin nähtävillä resepti, jonka väitetään olevan suosikkijuoman salainen resepti. Mukana on kaiken lisäksi myös mystisen X7-uutteen ohje. Verkkosivut kaatuivat nopeasti yleisöryntäyksen alla, mutta ovat nyt taas toiminnassa.

Radiokanava löysi reseptin 70-luvulla Atlanta Journal Constitution -lehdessä julkaistusta artikkelista, jossa oli valokuva reseptikirjasta. Coca-Cola on kuitenkin kiistänyt, että verkosta löytyvä resepti olisi aito. Parhaillaan verkossa ympäri maailmaa pohditaan, että millaisia seurauksia reseptin vuotamisella voisi olla mikäli se pitäisi paikkansa. Tällä tietoa aitous on kuitenkin vielä kyseenalainen.