Kastanja putosi tytön päähän koulun pihalla – perhe vaati korvauksia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvallat tunnetaan maana, jossa nähdään toinen toistaan hullunkurisempia oikeudenkäyntejä. Nyt Britannia on kuitenkin kunnostautunut samalla saralla. Eräs perhe nimittäin vaati Derbyn kaupungilta oikeudessa korvauksia, koska heidän tyttärensä päähän putosi koulun pihalla kastanja.

Daily Mail -lehden saamien tietojen mukaan kaupungilta kului viime vuonna 50.000 euroa tämän ja vastaavien oikeudenkäyntien kuluihin. Yhteensä kaupungin lakimiehet joutuivat tekemisiin 150 tapauksen kanssa, joista ainoastaan muutama osoittautui aiheelliseksi. Kastanja-tapausta pidetään kuitenkin naurettavimpana vuosiin.

– Asuin aiemmin seitsemän vuotta Yhdysvalloissa, ja siellä on valtava valituskulttuuri. Nyt näen, että se on leviämässä tännekin, sillä osa valituksista on kertakaikkiaan naurettavia. Ihmiset luulevat, että kulut menevät vakuutusyhtiöiden piikkiin, mutta todellisuudessa veronmaksajat kustantavat ne, kaupunginvaltuuston jäsen Sean Marshall kertoi lehdelle.

Eräässä toisessa jutussa nainen oli hypännyt 30 senttisen ”muurin” yli ja vasta sitten huomannut, että sen toisella puolella oli parin metrin pudotus. Korvauksia vaadittiin myös siksi, että nainen väitti liukastuneensa kadulla viinirypäleeseen ja koska irti hihnaa kävellyt koira oli astunut kävelyllä lasinpalaan.