Paljastunutta Coca-Cola-reseptiä kokeiltiin kotona – tämä oli tulos

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ympäri maailmaa on tänään uutisoitu kuinka amerikkalaisen radioaseman verkkosivuilla julkaistiin Coca-Cola -virvoitusjuoman huippusalainen resepti. Juomajätti on heti tuoreeltaan kiistänyt väitteet aitoudesta, mutta useammissakin paikoissa reseptin toimivuutta on jo testattu.

Nyt englantilainen toimittaja Vincent Graff on kokeillut juoman valmistamista kotioloissa, joskin ilman kokalehtiä ja E150-lisäainetta. Hän raportoi lopputuloksen olleen odottamattoman tasokas.

– Mikä oli tulos? No, ei lainkaan huono. Juomani ei kuitenkaan ole aivan Coca-Colaa – ehkä siksi he laittavan siihen E150D-lisäainetta – mutta se maistuu kuin colalta, vaikka ei olekaan ”Aito asia”. Ehkä laitoin liikaa makuaineita, koska lopputulos on oikeastaan liian kukkainen ja siinä maistuu liikaa sitrus. Tämä oli kuitenkin vasta ensimmäinen yritys, Vincent Graff kirjoitti lopputuloksesta.

Myöhemmin myös toimittajan poika teki sokkotestin kotona valmistetulle juomalle ja yllättyi lopputuloksesta positiivisesti.

Virvoitusjuoma Coca-Cola on lukeutunut jo kymmenien vuosien ajan maailman tunnetuimpien brändien joukkoon, sillä sen nimi ja logo tunnistetaan varmasti jokaisessa maailman maassa. Juoma saapui virallisesti Suomeen vuonna 1952 Helsingin olympialaisten aikaan. Coca-Colan resepti on yksi maailman tarkimmin varjelluista salaisuuksista, mutta nyt sen väitetään vuotaneen julkisuuteen ja This American Life -radiokanavan verkkosivuille.