Lappi-teemapuistolla huijattiin härskisti Britanniassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen Lappi ja lappalainen eksotiikka ovat vetäneet puoleensa jo vuosien ajan kymmeniätuhansia turisteja erityisesti Britanniasta. Ei ollut siis mikään kovin suuri yllätys, että Britanniaan avattiin taannoin Lappi-teemapuisto.

Vuonna 2008 avatussa teemapuistossa asiakkaiden piti saada kokea aitoa Lapin tunnelmaa lähellä Bornemouthin kaupunkia. Toisin kuitenkin kävi, Daily Mail kertoo. Mainoksissa Lapland New Forest lupasi ”lumen peittämää uskomatonta Joulupukin maata”, aitoja poroja, jääkarhuja, joulumarkkinoita ja tietenkin Joulupukkia. Odotukset olivat siis kovat, mutta niin oli lopulta pettymyskin. Kuvia löytyy tästä linkistä.

Brittilehdistö nimesi Laplandin ”Craplandiksi”, ja puiston taustalla toimineet liikemiehet on nyt todettu bristolilaisessa oikeudessa syylliseksi 1,2 miljoonan punnan huijaukseen. Parivaljakon katsottiin huijanneen noin 10.000 asiakasta maksamaan etukäteen noin 40 euron arvoisen lipun. Puisto oli nimittäin valmistuttuaan kaikkea muuta kuin oli luvattu. Luminen maa olikin mutavelliä ja porot koiria. Luonnollisesti paikalla ei ollut jääkarhuja eikä paljon muutakaan. Miesten tuomiot julistetaan tällä viikolla. Niiden odotetaan olevan ehdotonta vankeutta.