Uskomaton käänne: Natsikortti esiin Oscar-kisassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisessa poliittisessa keskustelussa usein häviäjä on ollut se osapuoli, joka on ensimmäisenä ottanut käyttöönsä joko niin sanotun rasistikortin tai vastaavasti natsikortin. Nyt jälkimmäinen on otettu yllättäen käyttöön Oscar-kilpailussa Yhdysvalloissa.

Yksi tämän vuoden Oscar-gaalan ennakkosuosikeista – ja niistä ehkä se suurin – on menestyksekäs Kuninkaan puhe -elokuva, joka on kahminut palkintoja tähän mennessä jo lukuisissa tapahtumissa. Peräti kahdentoista Oscar-ehdokkuuden elokuvaa vastustetaan kuitenkin nyt poikkeuksellisen härskisti.

Oscar-tuomaristona toimivan järjestön 6.000 jäsenelle on nimittäin lähetetty sähköpostia, jossa väitetään että elokuvan esikuva, Kuningas George VI, olisi todellisuudessa ollut juutalaisvastainen ja tukenut juutalaisten passittamista Saksasta Palestiinaan. Viesteissä väitetään, että tiedot perustuvat edesmenneen kuninkaan kirjeisiin. Pitivät väitteen paikkansa tai eivät, on viestikampanja osoituksena siitä kuinka likaista Oscar-kilpailu voi huonoimmillaan olla.