Varo näitä koiria jos et halua tulla purruksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pienet koirat tuntuvat usein olevan vihaisempia kuin suuremmat lajitoverinsa. Kukapa ei olisi törmännyt ärhäkkäästi räksyttävään ja puremista yrittävään huonosti koulutettuun chiahuahua-koiraan. Nyt niiden keskimääräistä suurempi purema-alttius on todistettu Yhdysvalloissa julkaistulla tilastolla.

The New York Post -lehti julkaisi tilaston suurkaupungissa raportoiduista tapauksista, joissa koira oli purrut ihmistä. Tilastossa vaarallisimpien rotujen joukkoon nousi kaksi erityisen pienikokoista rotua, chihuahua ja shih tzu. Lehden haastatteleman asiantuntija Elise Christensenin mukaan osasyynä tulokseen on mahdollisesti se, että trendikkäinä itseään pitävät ihmiset ottavat pienet koiran usein mukaansa esimerkiksi kauppoihin, joissa tuntemattomat ihmiset lähestyvät niitä huonoin seurauksin.

Vaarallisin koirarotu New Yorkissa oli kuitenkin pitbull, joiden puremia raportoitiin viime vuonna 815 eri tapauksessa. Määrä vastaa lähes neljännestä kaikista puremista, joita raportoitiin yhteensä 3.609 kappaletta. Toiseksi eniten ihmisiä purivat rotweillerit ja kolmanneksi eniten shih tzut. Chihuahuat sijoittuivat tilastoissa neljännelle ja villakoirat viidennelle tilalle.