Realityskandaali: Opettaja pyysi koulupoikia luovuttamaan spermaa biologiantunnille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Britanniassa Channel 4 -kanava on ollut viime kuukausina monenlaisissa liemissä, kun sen ohjelmat ovat aiheuttaneet pahennusta televisiokatsojien keskuudessa. Tuorein skandaali koskee Jamie Oliverin realityohjelmaa, jossa hän vierailee koulumaailmassa.

Jamie’s Dream School -ohjelmassa Oliver yrittää saada moniongelmaisia nuoria kaidalle tielle passittamalla heidät seitsemäksi viikoksi julkkisten johtamaan kouluun. Opettajina nähdään muiden muassa Tony Blairin vaimo Cherie sekä lukuisia muita julkkiksia, jotka kukin pitävät tunteja omasta erikoisalastaan.

Nyt ohjelma on aiheuttanut kohua, koska kaksi teini-ikäistä poikaa passitetaan siinä kesken koulupäivän antamaan spermanäyte biologiantuntia varten. Kyseessä oli hedelmällisyysasiantuntija Robert Winstonin pitämä tunti, johon osallistui 20 oppilasta. Spermaa tutkittiin luovutuksen jälkeen mikroskoopilla ja verrattiin muiden muassa sikojen ja hevosten spermaan.

Kanava on jo nyt saanut asiasta valtavasti palautetta, vaikka jaksoa ei ole nähty edes televisiossa. Myös korkean tason poliitikot ovat tuominneet asian, vaikka nuorten vanhemmat olivat antaneet siihen luvan. Myöskään opettaja itse ei pidä tapausta tuomittavana.

– Se meni sopivuuden rajoille, mutta sellaisia minä haluan koulutunneistani tehdä. Pyysin poikia poistumaan luokasta ja palaamaan spermanäytteen kanssa, jotta voisimme tutkia niitä mikroskoopilla. Oppilaat olivat innoissaan. Minä olisin voinut tuoda myös näytteitä mukanani, mutta on aivan eri asia katsoa omaa näytettä, Winstonin kommentoi BBC:n haastattelussa.