Twilight-saagan löytänyt nainen vaatii korvauksia tuotantoyhtiöltä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Menestyskirjoihin perustuvat Twilight-elokuvat ovat osoittautuneet yhdeksi maailman menestyksekkäimmistä elokuvasarjoista. Tähän mennessä ne ovat tuottaneet jo yli 1,7 miljardia dollaria ja villinneet teinityttöjä ympäri maailmaa. Nyt tuotantoyhtiö on haastettu oikeuteen.

Amerikkalainen kirjallisuusagentti Nanette Shipley väittää löytäneensä aikoinaan ensimmäisenä kirjasarjassa piilevän potentiaalin ja esittäneen tuotantoyhtiölle sen muokkaamista elokuvasarjaksi. Hän sai aikanaan yhtiöltä löydöksestään 20.000 dollarin palkkion, mutta nyt hän vaatii lisää korvauksia. Shipley on jättänyt Los Angelesin tuomioistuimeen kanteen, jossa hän vaatii Maverick Filmsiltä 155.000 dollarin lisäpalkkiota.

Hän kertoo yhtiön silloisen johtajan Mark Morganin luvanneen 75.000 dollaria Twilight-elokuvan löytämisestä ja 100.000 dollaria Percy Jackson ja salamavaras -elokuvasta. Jälkimmäinen on tuottanut tähän mennessä noin 200 miljoonaa dollaria. Naisen tehtävä oli etsiä kirjoista ja kirjasarjoista elokuviksi muokattavia teoksia sekä avustaa niiden oikeuksien hankkimisessa.