Lentokenttien nakuskannerit ovatkin huijattavissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Parin viime vuoden aikana lentokenttien turvatarkastusten hyödyllisyydestä ja tehokkuudesta on keskusteltu paljon, sillä ne aiheuttavat tuskallisia jonoja ja muita ongelmia aivan tavallisille matkailijoille. Kaiken lisäksi tarkastuksia ei pidetä kovinkaan tehokkaina.

Ratkaisun odotettiin löytyvän niin sanotusta nakuskannerista, joka esittää tutkittavansa ilman vaatteita. Niiden käyttöönotto ei ole kuitenkaan sujunut ongelmitta. Ensin nakuskannereiden kuvia pidettiin liian tarkkoina, sillä niissä miesten ja naisten muodot näkyivät varsin selvästi. Kaiken lisäksi näitä ihmisten ”nakukuvia” päätyi taannoin internetiin. Nyt vuorossa on jälleen uusia ongelmia.

Dallasin Fort Worthin kansainvälisellä lentokentällä on nimittäin testattu nakuskannerin toimintaa käytännössä, ja testin tulos oli lohduton. Turvallisuusviraston siviiliasuinen agentti pääsi nimittäin kävelemään pettämättömänä pidetyn järjestelmän läpi käsiase vyötäröllään. New York Post -lehden mukaan asiantuntijat pitävät tapausta vakavana takaiskuna, vaikka viranomaiset pitivät sitä vain yksittäistapauksena.